Lightyear wint twee Automotive Innovation Awards

Geplaatst op 12 februari 2019 om 14:50 uur
Lightyear wint twee Automotive Innovation Awards
Zonne-autofabrikant Lightyear heeft zowel de 'Challenging Concepts' als de speciale publieksprijs gewonnen tijdens de Automotive Innovation Awards 2019. De prijs werd uitgereikt door oud-premier Jan Peter Balkenende aan de beste Nederlandse innovaties op het gebied van mobiliteit.

De Challenging Concepts-Award is speciaal voor revolutionaire nieuwe ideeën, met het potentieel om de industrie volledig te veranderen. Een groot deel van de competitie is gericht op het verminderen van de uitstoot en het toekomstbestendig maken van de Nederlandse auto-industrie.


De Automotive Innovation Award Audience Award is een speciale prijs die is gemaakt om Nederlandse innovaties met een grote impact op mobiliteit beter bekend te maken bij het grote publiek. Door enorme publieke steun nam Lightyear een vroege voorsprong in de race voor de prijs.


Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear: "Nederland heeft bewezen dat het vaak uit onverwachte hoek met grote doorbraken kan komen. We hopen met ons team de transitie naar écht emissieloos rijden te realiseren. Het winnen van deze awards is belangrijke steun in de rug en erkenning voor het werk dat het team elke dag verzet."

 
© Engineersonline.nl