Mars One is failliet

Geplaatst op 12 februari 2019 om 14:24 uur
Mars One is failliet
Mars One is failliet. UT-alumnus Bas Lansdorp wilde in dit project vanaf 2031 jaarlijks vier of acht personen naar de rode planeet sturen om zo een groeiende gemeenschap te stichten.

Lansdorp zei tegen RTL Z dat alleen het bedrijfsdeel is gesneuveld dat geld moest binnenhalen. De stichting die de organisatorische kant verzorgt, is niet failliet. 

 

"In principe betekent het voor de missie niks", zegt de ondernemer. Al staat het ophalen van geld nu wel on hold. "We zijn met de curator op zoek naar een oplossing."


Het doel van Mars One is om de rode planeet te bevolken. Mensen die erheen gaan, komen dan ook niet terug. Toch oogstte de stichting in 2013 naar eigen zeggen 200.000 aanmeldingen van vrijwilligers om als astronaut mee te gaan.


Door kenners wordt de technische onderbouwing van het project niet erg hoog aangeslagen. Het MIT stelde in 2014 bijvoorbeeld dat de eerste bewoners geen 70 dagen zouden leven. Tegelijk krijgt het project wel medewerking van belangrijke partners. Overigens wordt de datum van de eerste missie ook keer op keer uitgesteld. Eerst wilde Lansdorp al in 2023 de ruimte in.

 
© Engineersonline.nl