Hans Naus (NXP) nieuwe trekker roadmap electronica

Geplaatst op 06 februari 2019 om 12:28 uur
Hans Naus (NXP) nieuwe trekker roadmap electronica
Hans Naus, General Manager Analog Mixed Signal IP bij NXP, is de nieuwe trekker van de roadmap electronica binnen de topsector HTSM. Hans Naus volgt Leo Warmerdam op die na ruim 4 jaar deze roadmap te hebben gecoördineerd, Programma Directeur bij HTSM is geworden.

Naus vindt het belangrijk om Nederland op de kaart te houden als het gaat om baanbrekend onderzoek en het vinden van geschikte industriële partners. "Warmerdam en de actieve roadmap-gemeenschap hebben helder op een rij gezet op welke gebieden binnen de elektronica Nederland zich verder moet ontwikkelen om te zorgen dat we voorop blijven lopen in een wereld waarin dataverzameling, sensor-apparatuur en omgevingscontrole steeds gangbaarder worden. Het is nu aan mij om dit stokje over te nemen en te zorgen dat dit resulteert in relevante onderzoeksprogramma's."


Hans Naus is in 1984 bij Philips Research gestart als onderzoeker naar nieuwe Analoog-Digitaal Conversie technieken. Deze conversie en signaal processing technieken worden nog steeds toegepast in veel semiconductorproducten wereldwijd en zijn nog steeds actueel in diverse applicaties.


Hij heeft een rijke geschiedenis in het leiden van onderzoek en innovatie (onder andere Optical Storage, First-of-kind prototypes als E-pill, AmbilightTV, oprolbare displays, camerasystemen voor sport en technologie). Hij combineert zijn rol bij Holland High Tech met internationale activiteiten voor NXP en heeft al een belangrijk bestaand netwerk met onderzoeksinstituten en universiteiten en wil daar graag op verder bouwen.

 
© Engineersonline.nl