Heidenhain opent Application Center

Geplaatst op 05 februari 2019 om 15:30 uur
Heidenhain opent Application Center
Heidenhain start binnenkort met in Ede met Application Center. Samen met partners gaat het bedrijf hier in workshops, seminars en scholingen de mogelijkheden van state-of-the-art ver- spaningstechnologie demonstreren. De aftrap vindt plaats tijdens de Veenendaalse en Edese Demoweek, met live demonstraties van Connected Machining op het Hedelius Acura 65 5-assig bewerkingscentrum.

"De wereld van de verspanende industrie wordt complexer. Klanten komen steeds vaker met applicatievragen naar ons toe. Daarom hebben we met Peter Jansen al een ervaren applicatie engineer aangetrokken. Met dit Application Center zetten we de volgende stap om klanten te helpen alle functionaliteiten uit hun CNC-besturing te halen", zegt Paul Venema, Accountmanager Machine Tools bij Heidenhain Nederland. Denk hierbij aan features in de CNC-besturing zoals Dynamic Precision en Dynamic Efficiency.

 

Steeds de nieuwste technologie

Centraal in het Application Center staat de 5-asser van Hedelius, een Acura 65, voorzien van de Heidenhain TNC 640 besturing, geleverd door Promas. Dit is een van de partners die betrokken zijn bij het nieuwe applicatiecentrum. Andere begeven zich op het vlak van Cam-software, gereedschapsbeheersystemen, of tooling. Doordat partners zich voor periodes van maximaal anderhalf jaar aan het Application Center verbinden, kan steeds de nieuwste technologie worden gedemonstreerd. "Ons doel is om echt de nieuwe oplossingen te demonstreren", zegt Venema. "Zo is het de bedoeling om met de CadCam-partner de mogelijkheden van een uitgebreide post processor te tonen in combinatie met de 5-asser." Niet alleen Heidenhain zelf, ook de partners kunnen het Application Center gebruiken voor demonstraties en andere events.

 

Meetcyclus en Connected Machining

Tijdens de Demoweek demonstreert Bemet samen met Heidenhain hoe je een cyclus voor een meettaster kunt programmeren in je Cam-software en de meetcyclus automatisch te laten uitvoeren door de machine. Zeker voor bedrijven die automatiseren is dit een toepassing die onbemand precisie bewerken dichterbij brengt. Medewerkers van Bemet zijn dan ook aanwezig. Het team van Heidenhain demonstreert tijdens Demoweek Connected Machining. Met dit pragmatische product vertaalt Heidenhain machinedata naar informatie over de effectiviteit van de CNC-machines. "Grotere bedrijven werken al veel langer met dergelijke softwarepakketten. Wij hebben nu een universele oplossing waardoor Industrie 4.0 ook bereikbaar wordt voor het MKB", aldus Paul Venema.


De Demoweek vindt plaats van 19 tot en met 22 maart. Op 19, 20 en 21 maart organiseert Heidenhain tijdens en aansluitend aan de openingstijd van de Demoweek diverse workshops in het nieuwe Application Center.

 
© Engineersonline.nl