Margebehoud centraal op Avond van de Maakindustrie

Geplaatst op 04 februari 2019 om 15:15 uur
Margebehoud centraal op Avond van de Maakindustrie
Tijdens de tweede editie van de Avond van de Maakindustrie op 13 maart worden de schijnwerpers gericht op de vele duizenden, innovatieve mkb-bedrijven die een onmiskenbare schakel zijn in de Nederlandse maakindustrie. Ook worden ook de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar margebehoud bij industriƫle mkb-bedrijven.

De eerste Avond van de Maakindustrie in 2018 was een succes, zodat er meteen dit jaar alweer een vervolg is. Tijdens de avond wordt de innovatiekracht en de diversiteit getoond, samen met de verbondenheid van de verschillende maakbedrijven en sectoren onderling. Innovatieve en flexibele mkb-bedrijven die samen het hart vormen van de maakindustrie in Nederland. Ze zijn belangrijke partners van bedrijven als ASML, Philips en Hoogovens en zijn onmisbaar voor het innovatief vermogen en de werkgelegenheid van de BV Nederland.


Stakeholders Koninklijke Metaalunie, FPT-VIMAG, en NRK zetten om die reden, in samenwerking met Jaarbeurs, de schijnwerpers op hun leden door uitreiking van diverse Awards.

 

Industriële mkb-bedrijven doen zichzelf tekort, zelfs in hoogconjunctuur

ABN-Amro presenteert de resultaten van een onderzoek naar margebehoud bij het industriële mkb-bedrijf in tijden van hoogconjunctuur. Want hoewel hoogconjunctuur suggereert dat mkb-bedrijven torenhoge winsten genereren, blijkt uit enquêtes en analyse van klantdata dat ook bij hoogconjunctuur winstmarges onder druk kunnen staan en extra attentie is geboden.

 
© Engineersonline.nl