Nederlandse aandeelhouders uitgekocht uit lichtgroep Nordeon

Geplaatst op 04 februari 2019 om 11:42 uur
Nederlandse aandeelhouders uitgekocht uit lichtgroep Nordeon
Sustainable Growth Fund (SGF) uit Luxemburg wordt enig aandeelhouder van het voormalige Philipsbedrijf lichtgroep Nordeon. De voormalige minder- heidsaandeelhouder neemt alle aandelen over van de Amsterdamse grootaandeelhouder Standard Investment.

Deze uitkomst is bereikt door bemiddelaar Joes Leopold van de Amsterdamse Ondernemingskamer.


De partijen kregen begin dit jaar ruzie over het investeringsbeleid. Als gevolg van verliezen had Nordeon eind vorig jaar dringend behoefte aan nieuw kapitaal. Standard Investment wilde echter geen nieuw kapitaal in Nordeon steken, waardoor het voortbestaan van het lichtbedrijf in gevaar kwam. SGF wilde wél vers kapitaal investeren. Dit was ongunstig voor Standard, de zodat de Amsterdammers die financiering blokkeerden. Daarop stapte SGF de ondernemingskamer.


Nordeon Group heeft nu voor ‘meerdere miljoenen euro's' extra kapitaal gekregen, zegt topman Louis van Uden. Het bedrijf kan nu investeren in twee van zijn fabrieken. In het Duitse Springe wordt verder geautomatiseerd om aan de groeiende vraag naar led-lichtstraten te voldoen. Ook in het Amerikaanse Gaffney, waar voor de lokale markt wordt geproduceerd, wordt geïnvesteerd in de lichtlijnen.

 
© Engineersonline.nl