Nieuw pand Mikrocentrum geopend door oprichter Louis Kauling

Geplaatst op 29 januari 2019 om 11:55 uur
Nieuw pand Mikrocentrum geopend door oprichter  Louis Kauling
Mikrocentrum verhuist naar een nieuw pand aan De Run 1115 in Veldhoven. Aanstaande vrijdag is de officiƫle opening. De organisatie viert dan ook zijn 50-jarig bestaan.

De opening wordt verricht door Louis Kauling, de oprichter van Mikrocentrum, inmiddels 87 jaar oud, die speciaal voor de gelegenheid vanuit Canada naar Veldhoven komt. Kauling startte Mikrocentrum op 30 oktober 1968 aan de Oude Gracht 197 in Utrecht met de tentoonstelling ‘Mikrocentrum: schatkamer van fijnmechanische techniek'. De huidige vitrines van het High Tech Platform, waar 600 bedrijven lid van zijn, zijn daar nog een uitvloeisel van. Vanaf 1976 was de Kruisstraat 74 in Eindhoven de thuisbasis tot de verhuizing op 15 december 2018 naar De Run 1115 in Veldhoven.


In het nieuwe pand zijn alle activiteiten van Mikrocentrum samengevoegd inclusief die van de Kruisstraat, de dependance op de High Tech Campus Eindhoven (beëindigd in het voorjaar van 2018) en de practica die sinds medio 2016 tijdelijk waren ondergebracht in 't Techniekhuys.


De nieuwe huisvesting heeft 4400 m2 vloeroppervlak verdeeld over 3 etages. Naast de kantoren omvat het de volgende ruimtes:

 

Verhuur

Het nieuwe pand is uiteraard bedoeld om de Mikrocentrum activiteiten te huisvesten maar de ruimtes zijn ook verhuurbaar voor allerlei bijeenkomsten, cursussen en evenementen van andere organisaties. Mikrocentrum wil zo een actieve ontmoetingsplek worden voor de industrie.

 
© Engineersonline.nl