3D bewegend beeld zonder bril te zien

Geplaatst op 16 januari 2019 om 13:43 uur
3D bewegend beeld zonder bril te zien
Dimenco (een Philips-spinoff) heeft de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas gebruikt om de hardware development kit te introduceren die het concept van Simulated Reality (SR) technologie moet gaan ondersteunen. Met deze technologie kan 3D bewegend beeld bekeken worden zonder extra hulpmiddelen zoals een bril.

De kit bestaat uit een 8K 32″ 3D display met hoge resolutie, sensoren voor handgebaren in de lucht, ruimtelijk geluid, een richtingsmicrofoon met echo-annulering en geïntegreerde signaalverwerking.

 

Dimenco noemt de multi-sensorische combinatie van de ontwikkelingskit ‘de toekomst van de interactie tussen mens en computer'. Het bevat software voor ontwikkelaars om SR-toepassingen te creëren met behulp van game-engines als Unity, Unreal Engine en Amazon Lumberyard. "Door gebruik te maken van Dimenco's eigen SR-technologie zullen makers van monitoren, laptops, tablets, telefoons en andere apparaten in staat zijn om SR te integreren in hun productlijnen met de eerste consumentenproducten die in 2020 worden verwacht."

 

Niet optimaal

CEO Maarten Tobias: "Terwijl de markt voor immersive content over de hele wereld groeit, bieden draagbare headsets, brillen en controllers die nodig zijn voor virtuele en augmented reality niet de optimale en meest natuurlijke ervaring, wat de groei en adoptie belemmert. We bouwen nu het interactieve platform van de toekomst, onze visie is een gesimuleerde realiteit."

 

Haptische feedback

Dimenco werkt samen met Ultrahaptics, een technologie die gebruik maakt van ultrageluid om rijke, driedimensionale vormen en texturen te creëren die voelbaar zijn, waardoor haptische feedback wordt gegeven aan de 3D-weergavetechnologie. e technologie wordt gebruikt in meerdere toepassingen, van autobesturingen tot locatie-gebaseerd entertainment, waaronder VR, AR en nu SR.

 
© Engineersonline.nl