Gpi Group neemt apparatenbouwer Altermij-De Gouwe over

Geplaatst op 20 december 2018 om 11:59 uur
Gpi Group neemt apparatenbouwer Altermij-De Gouwe over
De Gpi Group neemt Altermij-De Gouwe over. Gpi zal de activiteiten van Altermij-De Gouwe en Gpi Process Equipment samenvoegen. Beide bedrijven zijn werkzaam op het gebied van procesapparatuur voor de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie.

Naar verwachting wordt de overname in het eerste kwartaal van 2019 formeel afgerond.


Het gezamenlijke bedrijf richt zich op het ontwikkelen en produceren van complexe en kennisintensieve procesapparatuur, zoals procestanks, (geschraapte) warmtewisselaars, kookketels, crystallizers, en batter aanmaaksystemen. Klantspecifieke oplossingen blijven een belangrijk deel van de activiteiten.


Fred Boere, CEO Gpi Group: "De overname van Altermij-De Gouwe is de volgende stap in de verzelfstandiging van de Process Equipment divisie binnen De Gpi Group. De meer dan 70 jaar kennis en ervaring van Altermij-De Gouwe geeft de Process Equipment divisie de benodigde kennis en ruimte om door te groeien."


Ype Smid en Jan Willem van der Wolf, aandeelhouders Altermij-De Gouwe: "Met de overname door de Gpi Group worden de krachten voor tankbouwoplossingen op maat gebundeld. Dit is voor Altermij-De Gouwe de juiste stap, op het juiste moment, voor het personeel en de continuering en verdere ontwikkeling van de bedrijfsactiviteiten,"


Gerard Blok wordt aangesteld als Algemeen Directeur van het bedrijf. Blok is 8 jaar in dienst bij Gpi en is de afgelopen 4 jaar als Business Manager van Gpi Group verantwoordelijk geweest voor de verkoop en marketing.

 
© Engineersonline.nl