TU/e gaat productie photonic integrated circuits aanjagen

Geplaatst op 17 december 2018 om 08:22 uur
TU/e gaat productie photonic integrated circuits aanjagen
De TU Eindhoven is gestart met een programma om de productie van PIC-geactiveerde producten (photonic integrated circuit) aan te jagen. InPulse heeft 17 miljoen euro Europese subsidie gekregen.

InPulse is met name gericht op de business development-kant van photonica. Het project moet drempels verlagen of wegnemen voor kleine innovatieve ondernemingen om fotonische producten te ontwikkelen en naar de markt te brengen.


Het project telt vier Nederlandse bedrijven als deelnemer, te weten Phoenix, Smart, Technobis en Bright, In de eerste fase van het project willen de partners productieprocessen opzetten met een hoge voorspelbaarheid en snelle ontwikkelingscycli.


In fase twee mikken ze erop om dertig producten met PIC-functionaliteit te ontwikkelen. Op dit moment is slechts een klein aantal pionierende bedrijven als Effect en Technobis hiertoe in staat. Het InPulse programma zorgt voor extra capaciteit om veel meer PIC-geactiveerde producten te ontwikkelen. Smart is een van de drie fabrieken in dit programma.

 
© Engineersonline.nl