Van Big Data naar Smart Decisions (II): de 3D Twin

Geplaatst op 28 september 2018 om 09:08 uur
Van Big Data naar Smart Decisions (II): de 3D Twin
Je komt verder als je op basis van vertrouwen specifieke kennis deelt met je klant / leverancier – met procesoptimalisatie als doel. Dat staat vast, voor directeur Henk-Jan Snellink van WP Haton.

Hoe hij daarmee omgaat in de praktijk? Dat doet Snellink uit de doeken tijdens het Engineering in Food & Beverage-event, dat dit jaar op 10 oktober in De Fabrique in Maarssen zijn tweede editie beleeft. Thema: Van Big Data naar Smart Decisions.

 

WP Haton ontwerpt, ontwikkelt en maakt machines en concepten voor de geautomatiseerde deegverwerking. Dankzij tal van innovaties heeft het bedrijf in Pannerden zich in de afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de deegverwerking voor de industriële productie van brood. Het won de afgelopen jaren dan ook vele prijzen, zoals de Limburg Export Award en Best-Managed Company 2015-2016-2017.

 

3D Twin

In zijn voordracht Bakkerij van de toekomst gaat Snellink in op een van jongste innovaties: de 3D Twin - een grafische representatie van de samenwerking tussen het bedrijf en de klant. De 3D Twin stelt WP-Haton en de klant in staat om in de vorm van een realtime interactief 3D-model van de machine een unieke informatie-uitwisseling tot stand brengen. Hier worden onder andere 3D-animatietechniek en Haton's 3D-scopetechnologie bij toegepast. Zo kunnen realtime waarschuwingen en meldingen uit een live proces worden weergeven. Dankzij specifieke algoritmen kunnen deze data worden gebruikt om het proces te optimaliseren.

 

 
© Engineersonline.nl