Space-start-up Hiber live dankzij innovatiekrediet RVO

Geplaatst op 23 juli 2018 om 11:39 uur
Space-start-up Hiber live dankzij innovatiekrediet RVO
De Nederlandse space-start-up Hiber krijgt 1,8 miljoen euro Innovatiekrediet van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze financiering zal het mede mogelijk maken om de eerste twee satellieten in de ruimte te krijgen.

De lancering

Hiber streeft naar een satellietnetwerk, ook wel Hiberband genoemd, dat het wereldwijd mogelijk maakt om dingen eenvoudig, zuinig, en goedkoop met het internet te verbinden om data uit te lezen. De eerste satellieten worden na de zomer van 2018 gelanceerd, waarna pilotklanten het Low Power Global Area Network (LPGAN) zullen testen. ‘Hiber is de eerste die het mogelijk maakt dat iedereen, waar dan ook ter wereld, gebruik kan maken van betaalbare en simpele IoT-connectiviteit', aldus het bedrijf.

 

Ervaren nieuwe man

Steven Rutgers komt het team versterken als VP Business Development. Rutgers heeft 17 jaar meer dan 16 jaar voor Inmarsat gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van IoT in sectoren zoals landbouw, visserijen, olie en gas. Bij Hiber zal hij als VP Business Development leiding geven aan het sales team.


hiber.global

 
© Engineersonline.nl