Kabinet en Brainport Eindhoven gaan langdurige samenwerking aan

Geplaatst op 06 juli 2018 om 13:37 uur
Kabinet en Brainport Eindhoven gaan langdurige samenwerking aan
Het kabinet heeft samen met Brainport Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant de Brainport Nationale Actieagenda uitgebracht. Deze actieagenda ondersteunt de kennisintensieve maakindustrie, door samen te investeren in nieuwe technologie├źn en door het vestigingsklimaat van de regio te verbeteren. Daarmee wordt een stap gezet voor het aantrekken, behouden en opleiden van talent uit binnen- en buitenland.

Staatssecretaris Mona Keijzer, Economische Zaken en Klimaat (EZK): "Dankzij bedrijven als ASML, Philips, VDL, DAF en NXP en duizenden innovatieve MKB-ondernemers in de directe omgeving, is Brainport Eindhoven belangrijk voor de innovatiekracht van heel Nederland. Daarom spannen Rijk en regio zich in de Brainport Nationale Actieagenda in om meer technisch talent aan te trekken en de regio nog aantrekkelijker te maken voor bedrijven en hun werknemers. Hierdoor profiteert heel Nederland van deze economisch sterke regio."


Met het uitbrengen van deze Actieagenda maakt staatssecretaris Keijzer ook bekend dat ze de toegang tot risicokapitaal vergroot voor de maakindustrie in en rondom de Brainport. Hiervoor investeert het ministerie van EZK 5,7 miljoen euro via de zogenoemde Seed Capital-regeling in het Eindhoven Venture Capital Fund II. Dit fonds investeert vervolgens in jonge snelgroeiende bedrijven in de maakindustrie. EZK doet dit samen met veertien private investeerders die circa 12 miljoen euro bijleggen.


Burgemeester John Jorritsma, Eindhoven: "Met de Brainport Nationale Actieagenda die nu gereed is, gaan het Rijk en Brainport Eindhoven een uniek langjarig partnerschap aan. Ik ben daar heel blij mee, want we zetten een belangrijke stap voor de Nederlandse economie. Samen kunnen we veel bereiken en de internationale voorsprong behouden."

 

Brainport Nationale Actieagenda

In de Brainport Nationale Actieagenda zijn tien prioriteiten aangewezen, die zich richten op:
 
© Engineersonline.nl