Geen doorstart voor beurs Elektrotechniek

Geplaatst op 11 juli 2018 om 07:57 uur
Geen doorstart voor beurs Elektrotechniek
De vakbeurs Elektrotechniek maakt vooralsnog geen doorstart. Jaarbeurs heeft de mogelijkheden onderzocht, maar vindt in de markt op dit moment onvoldoende weerklank. Wel wordt met marktpartijen gekeken of het mogelijk is de elektrotechnische branche te bedienen binnen bestaande titels van Jaarbeurs. Een latere doorstart behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

In 2015 vond de beurs Elektrotechniek voor het laatst plaats. Toen bleek dat het concept van de beurs aan vernieuwing toe was, omdat er zich minder marktleiders op de beurs presenteerden en bezoekersaantallen terugliepen.

 

De afgelopen jaren is gewerkt aan een nieuw concept, dat sinds eind 2017 in de markt is gezet. Inmiddels is duidelijk dat er ondanks positieve reacties aangaande het concept, onvoldoende fabrikanten zich vastgelegd hebben voor deelname aan de vakbeurs Elektrotechniek 2018. Om deze reden is besloten de beurs nu niet door te starten. Dit betekent niet dat Jaarbeurs hiermee ook de elektrotechnische branche loslaat. Er wordt momenteel met Fedet en marktpartijen onderzocht op welke manier Jaarbeurs de elektrotechnische branche op andere manier kan bedienen. Jaarbeurs ziet mogelijkheden voor tailormade elektrotechnische concepten op bijvoorbeeld de Technishow en ESEF.

 
© Engineersonline.nl