Akos investeert in afdeling fluid dynamics

Geplaatst op 08 mei 2013 om 10:50 uur
Akos investeert in afdeling fluid dynamics
Akos is voor veel bedrijven een partner voor het uitvoeren van FEM-analyses op mechanisch gebied. De laatste jaren heeft men zich buiten de apparatenbouw ook op nieuwe markten begeven zoals on- en offshore, food- en procesindustrie, (petro)chemie en de hightech industrie. Om hiervoor bij het hele pallet aan vraagstukken ondersteuning aan te kunnen bieden ontstond er een stijgende behoefte om meer expertise te ontwikkelen met Computational Fluid Dynamics, of kortweg CFD.
Door de komst in van Fons de Beer als manager van Akos Analyses en Symulations werd de marktpositie versterkt en uitgebreid en ontstond de behoefte aan een gespecialiseerde CFD afdeling. Dr.ir. Roy Ovink is nu aangesteld als fluid dynamics specialist, om het A&S team in Apeldoorn te versterken. Roy heeft zijn wortels in diverse takken van industrie, zoals MSC Software, Tata Steel, Twister, Philips Research en ASML.

Fons de Beer: "In de komende periode gaat Roy Ovink assisteren bij diverse projecten voor de olie- en gasindustrie. Ik heb het volste vertrouwen in zijn capaciteiten. Wij kijken nu al weer uit naar verdere uitbreiding van ons team van FEM en CFD engineers".

 
© Engineersonline.nl