Compleet handboek over zonne-energietoepassingen

Geplaatst op 05 augustus 2012 om 18:50 uur
Compleet handboek over zonne-energietoepassingen
Alle beschikbare kennis en officiƫle richtlijnen over zonne-energietoepassingen zijn door kennisinstituut ISSO en kennisplatform SBR verzameld in een omvangrijk handboek. Het boek is praktijkgericht. Gebruikers krijgen relevante informatie over alle fases van het voortbrengingsproces.

Het Handboek Zonne-energie behandelt de diverse (installatietechnische, constructieve en bouwkundige) aspecten van het aanbrengen van zonne-energiesystemen. Het boek bevat actuele referentiedetails voor integratie van zonne-energiesystemen in daken en gevels. Aan de hand van de uitgave kunnen de meest gebruikte zonne-energiesystemen op de juiste manier worden toegepast. Daarbij worden alle handelingen en vaardigheden beschreven die voor het monteren nodig zijn.

 

Volgens erkende methodieken

De thema's worden behandeld volgens het Model Kwaliteitssysteem Klimaatinstallaties (MKK-structuur). Dit wil zeggen dat ieder onderdeel wordt behandeld volgens de programma-, ontwerp-, uitwerkings-, uitvoerings- en beheerfase. De uitwerking van de referentiedetails sluit aan bij de methodiek die wordt gehanteerd door SBR. Het complete en omvangrijke handboek vervangt de huidige ISSO-publicaties 14 ‘Zonneboilers, ontwerp, uitvoering en advisering', 59 ‘Grote zonneboilers- ontwerp, uitvoering en advisering' en 78 ‘Handleiding zonnestroom voor ontwerper en installateur'.  

 

Erkende organisaties

De samenstelling van het boek is ontwikkeld door ISSO, kennisinstituut voor de installatiesector, samen met SBR. De uitgave is financieel mogelijk gemaakt door Agentschap NL, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB), Uneto-VNI, Stichting Promotie Installatietechniek (PIT) en Filosoof bv.  

 

Het Handboek Zonne-energie is verschenen in print en in digitale vorm. De geprinte versie is voor € 160 (excl. btw) te bestellen via de ISSO-winkel op isso.nl. De digitale versie is verkrijgbaar via .isso-digitaal.nl

 
© Engineersonline.nl