SallandElectronics viert 12,5 jarig jubileum met eerste patent

Geplaatst op 27 juni 2011 om 15:44 uur
SallandElectronics viert 12,5 jarig jubileum met eerste patent
Op 28 juni bestaat SallandElectronics 12,5 jaar en dat laat men niet onopgemerkt voorbijgaan. Klanten en relaties worden op gepaste wijze getrakteerd vanwege hun bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf.

De basis voor SallandElectronics is gelegd in 1996 met de oprichting van een nieuwe afdeling industriële elektronica, onder de vleugels van Salland Engineering eveneens uit Zwolle. Op 28 december 1998 is de afdeling ondergebracht in een nieuw bedrijf met als bedrijfsnaam SE Electronics bv. Via een management buyout in juni 2001 is het bedrijf in handen gekomen van de huidige directie, Herman Tuininga en Arjan Kremer. In augustus van dat jaar vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie aan de Katwolderweg 15 te Zwolle.

 

De focus heeft vanaf het begin gelegen op het ontwikkelen en produceren van industriële besturingen. De huidige competenties richten zich meer en meer op embedded systemen, draadloos, energiezuinig, beheer op afstand en draadloze sensor netwerken. Onderzoek wordt in samenwerking met het DevLab uitgevoerd. SallandElectronics is ook actief betrokken geweest bij de oprichting van het DevLab.   

 

Lokalisatie-aloritme 

Deze samenwerking heeft zeer recentelijk tot een nog een mijlpaal geleid, namelijk de indiening van een patent, het eerste in haar bestaansgeschiedenis. Het patent, geregistreerd onder nummer EP 11170879.8, beschrijft een nieuw lokalisatie algoritme voor draadloze netwerken. De eerste pilots gebaseerd op dit algoritme zijn in voorbereiding.

Nog een opmerkelijk feit is dat 10 medewerkers tegelijkertijd hun 12,5 jaar dienstverband vieren. Op 1 juli worden tijdens de jaarlijkse barbecue de jubilarissen in het zonnetje gezet en zal het 12,5 jarig jubileum uitgebreid worden gevierd met allerlei activiteiten.

 

Het huidige personeelsbestand telt 30 medewerkers en daardoor is de huisvesting aan de krappe kant geworden. Er zijn ambitieuze plannen om de dienstverlening verder uit te breiden en een forse groei wordt de komende jaren verwacht.

 
© Engineersonline.nl