Displays met geïntegreerde PLC van Horner APG

Geplaatst op 22 oktober 2009 om 17:48 uur
Displays met geïntegreerde PLC van Horner APG
Duranmatic heeft met het Ierse/Amerikaanse bedrijf Horner APG een contract gesloten voor de vertegenwoordiging van dit bedrijf voor de Benelux. Duranmatic is verantwoordelijk voor de verkoop van het gehele Horner leveringsprogramma.
De Horner Advanced Products Group is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling en fabricage van factory automation control products. Het is onderdeel van de Horner Electric Group, die is opgericht in 1949 in de VS. Horner ontwikkelt en ontwerpt industriële besturingen van het alles-in-een principe. Dit betekent dat een PLC met (touchscreen)display en I/O in één behuizing geplaatst worden. Dit soort besturingen staan ook wel bekend als OCS systemen (operator control systems)

 

Horner producten worden met 1 softwarepakket geprogrammeerd. Dus zowel het grafische deel voor de visualisatie en bediening als mede het logische 'PLC' deel bevindt zich in dezelfde programmeeromgeving. Hiermee biedt het een hoge bedieningsvriendelijkheid van de sofware. Het PLC deel wordt geprogrammeerd in een IEC 61131 omgeving en bevat de 5 gestandaardiseerde PLC talen.

 
© Engineersonline.nl