EO

Wim Noorduin benoemd tot bijzonder hoogleraar Self-Organising Matter

18 januari 2021 om 09:41 uur -

Wim Noorduin. Foto: Lukas Helmbrecht

Wim Noorduin (1980) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Self-Organising Matter aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting tot bevordering van de Atoom- en Molecuulfysica.

In zijn onderzoek focust Noorduin op het dynamische samenspel tussen chemische reacties en kristallisatie om het ontstaan van complexe structuren in vaste toestand te beheersen.

 

Ook als bijzonder hoogleraar aan de UvA gaat Noorduin zich richten op onderzoek op het grensvlak tussen de scheikunde en de natuurkunde, in het bijzonder op de ontwikkeling van fundamenteel nieuwe principes voor chemisch gedreven assemblage en de organisatie van functionele moleculen op microscopische schaal. Hierbij brengt hij verschillende onderzoeksterreinen samen, zoals soft matter (zachte materie), macromoleculaire chemie en organische chemie. Het uiteindelijke doel is te komen tot nieuwe assemblagemechanismen voor functionele moleculen en materialen.

 

Noorduin gaat tevens onderwijs geven op het terrein van chemisch gedreven assemblage, met een nadruk op vaste-stofchemie en fysische chemie, binnen de bachelor- en masterprogramma's Scheikunde.

 

Over Noorduin

Noorduin promoveerde in 2010 aan de Radboud Universiteit. Vervolgens was hij tot 2013 postdoctoraal onderzoeker aan Harvard University. Van 2014 tot 2015 was hij zowel onderzoeker bij Harvard als universitair docent aan de Radboud Universiteit. Sinds 2015 leidt Noorduin de groep Self-Organising Matter bij het NWO-instituut AMOLF op Amsterdam Science Park.


Het onderzoek van Noorduin is gepubliceerd in een groot aantal vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften en hij ontving verschillende prestigieuze onderzoekssubsidies, waaronder een Veni-, Vidi- en KLEIN-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

 

Product van de maand

RSS
Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Alle vacatures


 

Vacatures_alle vacatures

 

 

 

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden