EO

Vansichen neemt het Duitse SimKon over

04 juni 2020 om 09:43 uur -

Gunter Ziel (links) en Pieter Vansichen

Vansichen Linear Technology heeft het Duitse SimKon G. Ziel overgenomen. Dit brengt het Hasseltse bedrijf een vestiging bij in de grootste machinebouwmarkt van Europa.

Voor de implementatie van de internationale groeistrategie van Vansichen Linear Technology is de overname van SimKon een belangrijke en volgens Managing Director Maxime Vansichen, logische stap. "Een kans moet je grijpen wanneer die zich voordoet, want dat we internationaal willen groeien in robottracks en lineaire systemen hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. Dankzij de overname krijgen we vaste voet aan grond in Duitsland, dé grootste machinebouwmarkt in Europa."

 

SimKon, gevestigd in Hilchenbach (bij Keulen), is sinds 1998 gespecialiseerd in robottracks. Het heeft 6 medewerkers, een omzet van 1,5 miljoen euro en is ingeburgerd in de Duitse automobielsector, wat een toegevoegde waarde is voor Vansichen. Bovendien bezitten ze een ISO9001-certificaat.

 

Hoe ziet de toekomst eruit?

SimKon zal op zijn huidige locatie blijven werken met de bestaande medewerkers. De huidige zaakvoerder, Gunter Ziel, zal samen met Pieter Vansichen het bedrijf leiden. De naam blijft grotendeels behouden, er wordt enkel ‘by Vansichen' aan toegevoegd aan het nieuwe logo in dezelfde stijl met het Vansichen-logo.
 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden