EO

Plug and produce volgens Industry 4.0

11 mei 2020 om 12:09 uur -

De studenten van de FH Salzburg Daniela Deutinger, Christian Höflmeier en Regina Schönherr implementeerden een plug-and-produce capabele productiecel in een Smart Factory lab. Het team paste hun project toe volgens de Industrie 4.0-standaard met steun van Sigmatek.

Tijdens een project behandelden drie studenten van de FH Salzburg het onderwerp Smart Factory. Met de steun van Sigmatek konden de projectleden een plug-and-produce geschikt productiesysteem implementeren in een SmartFactory-lab.

Drie studenten die de opleiding Information Technology and System Management (ITS) aan de FH Salzburg volgen hebben een modulair productiesysteem gebouwd. Op basis van de Industrie 4.0-norm is in de loop van vorig jaar een laboratorium opgericht om toekomstige technologie te demonstreren binnen het DTZ -kader (Digital Transfer Centre). De drie teamgenoten besloten een methode te hanteren waarbij elke module van het productiesysteem werkt met een gedecentraliseerd bestuurde CPU van verschillende fabrikanten. Het doel was om de modules naar wens te kunnen combineren en verwijderen - zonder dat dit gevolgen heeft voor het hele systeem. Daarnaast werd een concept voor een primair besturingssysteem ontwikkeld. Voor de communicatie tussen de verschillende besturingselementen werd OPC UA gebruikt. Het modulaire productiesysteem bestaat uit vier modules: Invoer, draaitafel, high-bay storage en uitvoer. Een extra edge controller genereert een digitale twin uit de OPC UA data van subsysteem CPU's en andere intelligente toegevoegde services.

 

De draaitafel en high-bay opslag werden geïmplementeerd met besturingstechnologie van Sigmatek. De uiterst compacte DIN rail modules van het S-DIAS systeem werden gebruikt voor CPU-units, voeding, digitale ingangen en relais uitgangen.

 

Marianne Kusejko, Managing Director Finance and Human Resources bij Sigmatek: "Ongeveer de helft van onze medewerkers is engineer. De ondersteuning en ontwikkeling van jonge technici is daarom bijzonder belangrijk voor ons."

 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
SigmaControl
Adres
Bijdorp West 24
Postcode, Plaats
2992 LC, BARENDRECHT
Telefoon
0180-695777
Fax
0180-695776
Website
http://www.sigmacontrol.eu
E-mail
office@sigmacontrol.eu
Meer informatie
Bedrijfsprofiel
 

Product van de maand

RSS
Xelity 10TX is dé IP67 switch voor professionele netwerken

Murrelektronik heeft een IP67 Managed switch met 10 poorten aan het assortiment toegevoegd. Deze bespaart ruimte in de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Alle vacatures

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden