EO

Universal Quick Connector vereenvoudigt veilig offshore hijsen (video)

30 april 2020 om 12:23 uur -

Universal Quick Connector vereenvoudigt veilig offshore hijsen (video)

Huisman heeft met assistentie van het operationele en technische team van Jan De Nul Group de Universal Quick Connector (UQC) ontwikkeld. Deze innovatie zorgt voor een ‘step change’ in het veiliger uitvoeren van offshore-hijsactiviteiten.

Bekijk hier de video

 

De UQC is bedoeld voor de heavy-lift installaties aan boord van Jan De Nuls nieuwe offshore-installatieschepen Les Alizés en Voltaire, beide de grootste in hun klasse.

 

De UQC is een modulaire en robuuste klem die in het hijsblok van de kraan is gemonteerd. Objecten kunnen via een directe verbinding, zonder tussenkomst van personeel opgetild worden, zonder gebruik te maken van ander hijstuigage. Deze geautomatiseerde werkwijze is veilig voor het personeel. De complexe taak van het - meestal handmatig ondersteunde - aanhaken en loshaken van lasten kan worden voorbereid buiten het kritische pad van de hijsoperatie.

 

Doordat hijstuigage niet langer nodig is kan de kraan, uitgerust met een UQC, de beschikbare hijshoogten bovendien optimaliseren en ook onderwaterwerkzaamheden uitvoeren. Traditionele apparatuur ondervindt vaak moeilijkheden bij het aanhaken van een lasten.

 

Actieve lastrotatie

De UQC is uitgerust met een actief rotatiemechanisme. Dit vergroot de operationele controle en het maakt rotatie van de lading mogelijk, om de positionering optimaal af te stemmen, zonder extra ‘taglines'. Dit maakt nauwkeurige positionering mogelijk, van zware componenten zoals nacelles en windturbine bladen die een nauwgezet boutpatroon hebben.

 

Open interface

De UQC sluit met een specifieke pin aan op de hijslast. Elk object of tool dat is uitgerust met deze pin, kan middels de UQC worden gehesen. Dankzij het veelzijdige ontwerp kan de UQC ook bestaande lasten hijsen door middel van een tussenliggend ‘hijs-oog' en pinverbinding. Als conventionele tuigage nodig is, kan een traditionele hijshaak met de pin in de UQC worden gemonteerd.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden