EO

NL biochipbedrijven hebben over 6 maanden Covid-19 tests

29 april 2020 om 11:07 uur -

Foto: Qurin

Surfix, Qurin Diagnostics, LioniX International en PhotonDelta starten een versneld ontwikkeltraject om massale Covid-19 diagnostiek en immuniteitsdetectie mogelijk te maken. Het nieuwe diagnostische apparaat zal binnen 5 minuten betrouwbare testresultaten kunnen produceren en is over 6 tot 9 maanden beschikbaar.

Het apparaat wordt gebouwd op basis van een fotonische biochip die gebruikmaakt van beproefde geïntegreerde optische technologie van LioniX en is gebaseerd op siliciumnitride (TriPleX), een sleuteltechnologie in het PhotonDelta ecosysteem. Deze technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en telecommunicatie en wordt door Surfix en Qurin gebruikt voor diagnostische toepassingen. De bedrijven hebben al een biochip ontwikkeld met ultragevoelige sensoren voor de vroege opsporing van kanker.

 

CTO Luc Scheres van Surfix: "We hebben specifieke nano-coatings ontwikkeld die de gevoeligheid, detectielimiet en betrouwbaarheid van de fotonische biochip verbeteren. Uiteraard heeft elke toepassing zijn eigen specifieke eisen en uitdagingen, dus is een nauwe samenwerking met experts uit de andere disciplines essentieel om een succesvolle diagnostische test te ontwikkelen. Daarom versterken we graag de samenwerking met LioniX International en Qurin Diagnostics ten behoeve van de versnelde ontwikkeling van deze coronavirus test."

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II – Nu met verbeterde spiegelzuilen

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden