EO

AMSystems maakt industrieel 3D printen sneller en goedkoper

02 maart 2020 om 10:07 uur -

De printer bij TNO

Additive manufacturing is een prachtige techniek maar nog vaak erg traag. TNO-spin off AMSystems heeft een methode ontwikkeld die de snelheid van het proces aanzienlijk opvoert. De technologie kan in bestaande productielijnen worden geïntegreerd. Het bedrijf zoekt partners voor de commercialisering. Bedrijven die baat hebben bij de innovatieve printmethode zijn vooral producenten van kleine oplagen en prototypen, bijvoorbeeld voor gehoorapparaten en gebitselementen tot mallen voor onderdelen voor de automobielindustrie en ruimtevaart. De industrie kan inmiddels kennis maken met een werkend prototype.

 

AMSystems richt zich primair op het verder door ontwikkelen en commercialiseren van een innovatieve light engine en het force feedback concept voor industriële stereolithography (SLA) 3D printers. Beide oplossingen maken het mogelijk om met hogere productiesnelheid en resolutie producten 3D te printen. De light engine is een belichtingsmethode op basis van Blu-ray laserdiodes. Het force feedback concept betreft een softwareoplossing gecombineerd met een fysieke krachtsensor.

 

Belangstellenden om bij te dragen aan de commercialisering van deze technologie, kunnen contact opnemen met Roeland Brugman.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden