EO

ASML en Incooling winnen Costa-Award voor vruchtbare samenwerking

13 februari 2020 om 13:56 uur -

De eerste CoSta Award voor samenwerking ging naar ASML en Incooling

ASML en Incooling hebben de eerste CoSta Award gewonnen voor de meest succesvolle en impactvolle innovatieve samenwerking tussen een corporate bedrijf en een startup. De publieksprijs ging naar Nouryon en Semiotic Labs.

Incooling is vorig jaar opgericht met hulp van ASML en zorgt voor minder verbruik van energie bij het koelen van datacenters. Semiotic Labs biedt oplossingen om essentiële onderdelen als pompen nauwgezet te monitoren. In de samenwerkingen zijn ook universiteiten betrokken.


Het CoSta-programma is opgezet door VNO-NCW en MKB-Nederland. Er waren vier samenwerkingsverbanden genomineerd. "We zijn een uniek land juist door dit soort prachtige samenwerkingsverbanden", zei voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW bij de prijsuitreiking. "De prijswinnaars laten zien wat klein en groot samen tot stand kunnen brengen om ons land innovatiever te maken."

 

In de etalage

Met de nieuwe Award willen VNO-NCW en MKB-Nederland de samenwerking tussen startups en corporates in de etalage zetten, zodat er nog meer vruchtbare samenwerkingsverbanden tot stand komen. Vanuit het CoSta-programma zijn verschillende instrumenten ontworpen om bedrijven daarbij te helpen, aangezien die samenwerking niet altijd vanzelf gaat. Startups hebben bijvoorbeeld soms moeite om binnen te komen bij corporates.

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden