EO

Kalibratielaboratorium A.P. van den Berg geaccrediteerd

13 februari 2020 om 12:36 uur -

Morooka sondeerrups

Het kalibratielaboratorium van A.P. van den Berg in Heerenveen heeft de ISO 17025 accreditatie gekregen. Het bedrijf maakt conussen voor meetinstrumenten voor sondeertechnologie.

Voor sondeerbedrijven is het van belang dat hun metingen door opdrachtgevers en andere betrokken instanties worden geaccepteerd. A.P. van den Berg mag nu op haar conuscertificaten het RvA logo afbeelden. Dit logo wordt internationaal erkend, zodat klanten wereldwijd erop kunnen terugvallen.


De accreditatie is verleend voor alle vier meetgrootheden die centraal staan in de sondeernorm en van belang zijn voor een kwalitatief hoogwaardige sondering: de conusweerstand (punt), de mantelwrijving (kleef), de waterspanning en de hellingshoek. Voor meer gegevens over de scope van de accreditatie van het kalibratielaboratorium verwijzen we u door naar de publicatie op de website van de RvA .


In Nederland hebben 59 bedrijven een EN ISO/IEC 17025:2017accreditatie, waaronder Kema, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, Kiwa en Siemens. Binnen de sondeerindustrie beschikte tot nu toe alleen Fugro over een geaccrediteerd laboratorium. De conussen die Fugro fabriceert en kalibreert zijn echter alleen voor eigen gebruik.

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden