EO

Batenburg Techniek wint de Techniek Nederland Innovatie Award 2020

05 februari 2020 om 15:25 uur -

De Vogelaer-toren

Batenburg Techniek heeft met het project Aardwarmte Vogelaer de Techniek Nederland Innovatie Award 2020 gewonnen. In dit project krijgt een aantal tuinbouwbedrijven in het Westland hun warmte duurzaam door een installatie die warm water oppompt uit een bron 2500 meter onder de grond. Afgekoeld water gaat terug in de grond en kan later weer worden gebruikt. De tuinbouwbedrijven zeggen jaarlijks 23 kiloton minder C02 uit te stoten en 13 miljoen m3 aardgas te besparen. Dit staat gelijk aan het verbruik door ongeveer 8.000 huishoudens.

Tijdens het innovatiecongres op de Vakbeurs VSK verkozen de aanwezige branchegenoten het aardwarmteproject boven De Energieproeftuin in Berkum en de verduurzaming van visrokerij Koelewijn in Spakenburg.


CEO Ralph van den Broek van Batenburg Techniek ontving de Award samen met managing director Léon Lankester van Aardwarmte Vogelaer uit handen van algemeen directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland. De winnaar kreeg naast de Award een cheque die besteed kan worden aan ontwikkeling en innovatie en een bezoek aan een internationaal hightechbedrijf.

 

Energietransitie

"Dit project laat zien hoe we als technisch dienstverlener een grote bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie en het bereiken van de klimaatdoelen. We staan nog maar aan het begin, techniek wordt steeds belangrijker!", aldus Van den Broek.

 

Meeste stemmen

In de aanloop naar de finale op de vakbeurs VSK stemden 2000 mensen online op één van de projecten die de hoofdredactie van vakblad EW-Installatietechniek had genomineerd. In Utrecht bepaalden de 200 aanwezigen de winnaar.

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden