EO

EV-opladers soepel integreren in gebouwen met energieopslag

08 januari 2020 om 10:51 uur -

Het systeem kan zoveel auto's tegelijk opladen als de gebouweigenaar wil en fungeert ook als noodstroomvoorziening

Powermanagement- bedrijf Eaton en Green Motion, dat al tien jaar oplaadstations voor elektrische voertuigen ontwikkeld, hebben hun krachten gebundeld om opladers voor elektrische voertuigen (EV-laders) soepel te integreren in bedrijfsgebouwen, woonhuizen en winkelcentra.

Bloomberg NEF verwacht dat in 2025 wereldwijd 10 miljoen EV's zullen zijn verkocht. In Nederland werden in 2019 al meer EV's verkocht dan auto's met een dieselmotor. Daardoor neemt ook de vraag naar energie aanzienlijk toe, waardoor elektriciteitsnetten onder druk komen te staan. Als het opladen niet goed is geregeld, kan al een plaatselijke spanningsdip ontstaan als er maar zes EV's tegelijkertijd worden opgeladen.


Er is dus een markt voor infrastructuur die zorgt dat EV-gebruikers hun voertuigen betrouwbaar kunnen opladen wanneer dat nodig is, terwijl de lokale netstabiliteit voor het gebouw en de buurt wordt gewaarborgd.


Eaton en Green Motion bieden een gecombineerde oplossing voor EV-laden en energieopslag, waarmee gebouweigenaren toegang krijgen tot de benodigde stroomcapaciteit om de EV-laadinfrastructuur te installeren die ze willen. De oplossing kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet of op duurzame energiebronnen. ‘Het biedt gebouweigenaren de capaciteit om elk gewenst aantal EV-laders te installeren, terwijl de stabiliteit van het elektriciteitsnet voor hun gebouwen gegarandeerd blijft', aldus de bedrijven. Het systeem kan bovendien ook dienen als noodstroomvoorziening.


Eaton en Green Motion demonstreren hun systeem op de CES, stand 701.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden