EO

Start-up XYZ Dynamics werkt aan emissievrije stadslogistiek

16 januari 2020 om 12:41 uur -

Overzicht van de LCVs die nu beschikbaar zijn in Duitsland, inclusief hun specs. De afbeelding komt uit een rapport door adviesbureau Arthur D. Little. dat een toename van 67% toont in de Total Cost of Ownership als gebruik wordt gemaakt van volledig elektrische LCVs. Dit is een financiële no-go voor wagenparkeigenaren.

57 gemeenten en provincies in Nederland streven ernaar om tegen 2025 emissievrij te worden bevoorraad. De volledig elektrische Light Commercial Vehicles (LCV’s, bijvoorbeeld bestelbusjes) die nu beschikbaar zijn, voldoen niet aan de behoeften met betrekking tot bereik, laadvermogen en prijs. Start-up XYZ Dynamics heeft een oplossing.

XYZ Dynamics' AxLectric is een retrofit add-on elektrische aandrijving voor LCVs. Door de elektrische aandrijflijn op lichte bedrijfsvoertuigen te monteren, creëert de eigenaar een hybride aandrijflijn bestaande uit een conventionele en een elektrische aandrijflijn. Afhankelijk van waar het voertuig zich bevindt, wordt de gewenste aandrijflijn gekozen.


XYZ Dynamics
is een jong bedrijf met een ‘just do it' mentaliteit en heeft daardoor nog niet alle vervolgstappen volledig uitgedacht. TNO ondersteunt XYZ Dynamics in dit traject. Ook stelt de organisatie zijn R&D en labs beschikbaar.

 

Batterij-onderzoek

Op dit moment werken TNO's Scientist Integrator Erik Hoedemaekers en Annekoos Schaap van XYZ Dynamics aan een batterij-onderzoek om zo de ideale batterij samenstelling en configuratie te vinden voor de AxLectric serieproductie. Hierbij worden verschillende batterijcellen gemodelleerd en getest voor gespecificeerde ontwerpeisen die van belang zijn voor de implementatie in LCVs. De bevindingen van het onderzoek worden begin 2020 gerapporteerd.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden