EO

Gas-analyse-instrument gebaseerd op raman spectroscopie ontwerp

04 december 2019 om 13:20 uur -

Gas-analyse-instrument gebaseerd op raman spectroscopie ontwerp

TNO heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor de optische raman spectrometer. Die maakt het mogelijk gassen te analyseren met een instrument dat beduidend kleiner en goedkoper is dan de gangbare gaschromatograaf. De verbeterde technologie is door Hobré Instruments in licentie genomen.

TNO heeft octrooi aangevraagd op de technologie die het mogelijk maakt de spectrometer in grote aantallen te produceren tegen sterk gereduceerde kosten. Hobré zal de technologie gebruiken in het domein van energetische gassen en de productie van waterstof. Het bedrijf, dat internationaal actief is in de markt voor proces-analyzer technologie, kan dankzij de licentie nieuwe markten aanboren zoals biogas, waterstof, ammonia en methanol productie en zijn positie versterken in markten als gasturbine regeling en analyse van brandbare gassen.


Gasnetwerk van de toekomst
TNO speelt een bredere rol in de veranderingen op het gebied van productie en transport van gas in Nederland en daarbuiten. Zo moet het netwerk zijn voorbereid op andere gassamenstellingen door inpassing van groen gas, LNG, Russisch gas en in de toekomst waterstof. TNO ontwikkelt innovatieve gascompositie sensoren en dynamische netwerkmodellen om het gasnet beter te kunnen inzetten en onderhouden.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden