EO

UvA en TomTom openen onderzoekslab voor autonoom rijden

18 november 2019 om 09:53 uur -

Vlnr Cees Snoek (UvA), Theo Gevers (UvA), Harrold Goddijn (TomTom), Willem Strijbosch (TomTom), Karen Maex (UvA), Marcel Worring (UvA)

TomTom en de UvA gaan samen werken aan de inzet van AI voor het maken van geavanceerde, zeer precieze en veilige HD kaarten voor zelfrijdende auto’s. Het nieuwe Atlas Lab wordt onderdeel van ICAI, het nationale Innovatie Centrum voor AI, op Amsterdam Science Park.

De partijen willen HD-kaarten maken en analyseren die geschikt zijn voor alle niveaus van autonoom rijden. Wetenschappelijke directeur Theo Gevers: "Bij de UvA doen we al jaren onderzoek naar het automatisch herkennen van objecten in beelden en video's. Maar het herkennen van objecten en het maken van HD-kaarten in zeer complexe omgevingen zoals bij rijdende auto's het geval is, is nog steeds een enorme uitdaging. De samenwerking met TomTom geeft daarom een extra dimensie aan nieuw en uitdagend AI-onderzoek."


In het Atlas lab werken 5 promovendi de komende 5 jaar aan projecten die onder andere streven naar het automatisch herkennen van objecten als verkeersborden door zelfrijdende voertuigen, 3D-lokalisatie van voertuigen en het combineren van Lidar laser- en camerabeelden. Voor het verkrijgen van data wordt gebruik gemaakt van Mobile Mapping-auto's uitgerust met sensoren, zoals Lidar-systemen en camera's.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden