EO

Miljoeneninvestering voor Hardt Hyperloop

22 oktober 2019 om 12:23 uur -

De co-founders van Hardt met Kees Koolen (rechts)

Hardt Hyperloop heeft het geld bij elkaar voor zijn ‘European Hyperloop Centre’, een faciliteit van 3 kilometer lang om hyperlooptechnologieën bij hoge snelheden te kunnen testen. Het bedrijf heeft meer dan tien miljoen euro opgehaald. Een belangrijke investeerder is Kees Koolen, voormalig CEO van Booking.com en een vroege Uber-belegger.

"Hardt Hyperloop, met zijn revolutionaire hyperloop-baanwisseltechnologie , zal de manier waarop we reizen veranderen, net zoals Uber dat deed voor persoonlijke mobiliteit in steden," zegt Koolen. "Met hoge snelheid, emissieloze hyperloops kan iedereen deelnemen in de transitie naar schone energie, zonder te hoeven stoppen met reizen. En omdat de door Hardt ontwikkelde hyperloop veel meer is dan een idee, is het nu al in de positie een betaalbaar en duurzaam alternatief te bieden voor de vervuilende luchtvaartindustrie."


Hardt is op zijn beurt blij met Koolen. "Koolen Industries brengt niet alleen geld mee, maar het heeft ook fenomenale strategische kennis in huis over hoe je een toonaangevend bedrijf in een nieuwe industrie bouwt. Dit partnerschap zal de weg vrijmaken voor verschillende grote projecten die een succesvolle commerciële implementatie van onze hyperloop-oplossing garandeert," zegt Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop. "


Koolen Industries investeert meerdere miljoenen met een internationaal bedrijfsconsortium. De investeringsronde wordt ondersteund door het gerenommeerde Duitse fonds Freigeist Capital, meerdere Nederlandse en Belgische investeerders en een van de eerste ingenieurs van Uber. Ook nemen verschillende bestaande investeerders weer deel.

 

Nieuwe testfaciliteit

Deze investeringsronde brengt de hyperlooptechnologie dichter bij een commerciële realiteit. Eerder dit jaar presenteerde Hyperloop de nieuwe testfaciliteit, die nu gebouwd kan worden. CTO Sascha Lamme: "In deze faciliteit zullen we de werking van hyperlooptechnologieën aantonen met snelheden van meer dan 700 km/u. Het geld stelt ons bovendien in staat om ons team verder uit te breiden met getalenteerde mensen, investeerders te werven voor toekomstige investeringsrondes en met nog meer bedrijven op te trekken in samenwerking met onze bestaande partners zoals EIT InnoEnergy, de Nederlandse en Duitse nationale spoorwegen, Tata Steel, Royal IHC en Royal BAM Group. Samen maken we van deze wereldveranderende vorm van mobiliteit een realiteit."

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden