EO

Razendsnelle retro-fit bij PMF Machinefabriek

02 oktober 2019 om 15:07 uur -

De forceermachine is het kloppende hart van PMF Machinefabriek.

Machines die worden ingehaald door de tijd: ze vormen een onontkoombare bedreiging voor elk productiebedrijf. Bij PMF Machinefabriek besloten ze het culminatiepunt niet af te wachten. De producent van stalen masten liet zijn forceermachine op tijd moderniseren. Een complexe operatie die vooral niet te lang mocht duren om een langere productiestilstand te voorkómen...

Klaas van Heeringen staart tevreden naar de imposante forceermachine in zijn bedrijfshal. Het is het kloppende hart van PMF Machinefabriek. Volgens de bedrijfsleider van de vestiging in Bergum is de machine die cilindrische buizen forceert goed voor zo'n dertig procent van de totaalproductie van conische, getrapte en rondvormige masten.
"Deze machine is onmisbaar. Maar oneindig blijven produceren was een utopie; technologieën verouderen en daarmee de oorspronkelijke componenten van de machine ook. Om deze ook in de toekomst te kunnen blijven gebruiken zoals we gewend zijn, besloten we over te gaan tot een retro-fit: een grondige modernisering van de forceermachine. Binnen een uitdagend tijdsbestek bovendien, want de machine mocht maar heel even buiten gebruik zijn."

 

Geestelijk vader

In de zoektocht naar een bedrijf dat de belangrijke retro-fit kon uitvoeren, kwam Van Heeringen uit bij Masévon Technology. Dit bedrijf had al eens een machine voor PMF gebouwd en dat bleek een uitstekende match. Nog een bijkomend voordeel: programmeur Bert Jonkman is er werkzaam. Hij was in dienst van zijn vorige werkgever medeverantwoordelijk voor het ontwerp van de besturing van de forceermachine. En wie kan zo'n cruciale operatie van een machine nou in betere banen leiden dan de geestelijk vader zelf?

Lees dit volledige artikel gratis deze maand in de vernieuwde Aandrijven en Besturen.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Bosch Rexroth Electric Drives and Controls BV
 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden