EO

Machinefabriek Boessenkool krijgt miljoenenorder van Cern

02 oktober 2019 om 13:31 uur -

Vacuümbuizen (blauw) bij Cern

Boessenkool in Almelo gaat bijna 335 meter vacuümbuizen leveren voor de deeltjesversneller van Cern in Genève. Deze order van ruim twee miljoen euro is de grootste opdracht uit het 117-jarige bestaan van de machinefabriek.

Het gaat om 8 vacuum vessels van 5 tot 12 meter lengte per stuk, die geschikt zijn voor Ultra Hoog Vacuüm (UHV). De vlakken en aansluitingen van de buizen moeten zeer nauwkeurig bewerkt worden zodat de elektronen in een uiterst nauwkeurige rechte baan versneld worden en dat vacuümdichtheid wordt gegarandeerd. De opdracht heeft een totale doorlooptijd van 2,5 jaar.


Directeur-eigenaar Eelco Osse van Boessenkool: "Het is nogal wat om een belangrijk aandeel te leveren aan het onderzoek naar de kleinste deeltjes op aarde voor dit toonaangevende wetenschappelijke instituut. Het toont weer aan dat wij tot veel in staat zijn en dat heeft natuurlijk te maken met de hoge mate van vakmanschap van de medewerkers bij Boessenkool. Hun kennis, ervaring en zeker ook lef zijn onontbeerlijk om opdrachten als deze binnen te halen en uit te voeren."

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden