EO

TU/e huisvest nu ook het Meulensteen House of Robotics

18 september 2019 om 07:42 uur -

De officiële openingsdronk bij het Meulensteen House of Robotics. (Foto: Kadans)

De TU/e campus heeft er een nieuwe broedplaats voor robotica bij. Op 6 september werd het Meulensteen House of Robotics officieel geopend. Deze robotics hotspot werd eerder al in gebruik genomen door Eindhoven Medical Robotics (EMR) en Vanderlande heeft een deel van zijn R&D-faciliteiten hier ondergebracht. Verder is er plek voor start-ups die zich bezighouden met robotica

Dat meldt Innovation Origins.

 

De opening vond plaats tijdens het jaarlijkse Kadans Summer Event, een informeel netwerk evenement voor alle huurders van Kadans op de TU/e Campus. Tijdens een korte panelsessie werd met Vincent Kwaks (CTO Vanderlande), Maarten Steinbuch (professor bij de TU Eindhoven en oprichter van Eindhoven Medical Robotics) en Robert-Jan Smits (voorzitter van het College van Bestuur van de TU Eindhoven) besproken hoe de robotica bedrijven en de TU/e Campus bijdragen aan een innovatief ecosysteem. Vervolgens werd er, uiteraard op robotische wijze, getoost op de opening van de nieuwe robotica hub, Meulensteen House of Robotics.


Kadans kocht het Meulensteen gebouw eind 2018, waarna het begin 2019 volledig is getransformeerd om aan de behoeften van de nieuwe huurders te voldoen. Van de vijf ruimtes zijn er twee verhuurd, naast EMR heeft Vanderlande een deel van de R&D-faciliteiten hier ondergebracht, meldt Innovation Origins. Johan van Gerven van Kadans geeft aan dat twee andere ruimtes ‘zo goed als verhuurd zijn'. Binnenkort hoopt hij de nieuwe huurders bekend te kunnen maken. Als het allemaal meezit, is er heel binnenkort nog één ruimte over.

 

Vanderlande

Robert-Jan Smits, collegevoorzitter van de TU/e geeft in Innovation Origins aan dat ook vanuit het bedrijfsleven aan de campus wordt getrokken voor ruimte. Een voorbeeld hiervan is het R&D-lab van Vanderlande in het Meulensteen House of Robotics. Hier test het bedrijf niet alleen nieuwe producten voor klanten, maar krijgen TU/e-studenten of onderzoekers ook de kans om ideeën uit te werken. Dit kan gebeuren in de vorm van een stage of onderzoeksproject. Vincent Kwaks, CTO bij Vanderlande legt de keuze voor de campus uit: "We zijn al breder actief op de campus, we ondersteunen verschillende studententeams. We vinden het belangrijk om te volgen wat er allemaal gebeurt. Zeker robotica ontwikkelt zich razendsnel, deze R&D-locatie is een stepping stone om die ontwikkelingen bij te houden. (...)"

 

Product van de maand

RSS
Veilig heksysteem PSENmlock

Het heksysteem PSENmlock biedt een veilige vergrendeling en veilige sluiting in slechts één product. De PSENmlock...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden