EO

Gasnetproducten HSF voldoen voor waterstof

17 september 2019 om 11:41 uur -

Theo Kroon (l), Directeur van HSF, neemt de Declaration of Performance in ontvangst van Bart Vogelzang, Voorzitter van CvD Qa. Foto: HSF

Kiwa heeft HSF een Declaration of Performance (DoP) gegeven overeenkomstig de nieuwe keuringseis KE 214 (internationaal: AR 214) voor waterstof. De prestatieverklaring geldt voor 5 gasnetproducten die als compleet leidingsysteem een veilige verbinding moeten garanderen tussen de hoofdleiding van een toekomstig waterstofnetwerk en de meterkast. Met de DoP toont HSF onafhankelijk aan dat haar producten geschikt zijn voor waterstof in huis.

Onderzoek heeft aangetoond dat aardgasnetwerken relatief eenvoudig geschikt gemaakt kunnen worden voor de distributie van waterstof. Kiwa anticipeert met KE 214 op deze ontwikkelingen. Op basis van deze keuringseis kan voor eerder gecertificeerde aardgasproducten met een bijlage worden aangetoond dat ze ook geschikt zijn voor waterstof.

 

Om waterstoftechnologie op een veilige en toegankelijke manier te kunnen toepassen en een juiste gastransitie te kunnen waarborgen, is nader praktijkonderzoek in een goed geconditioneerde omgeving nodig. "Deze DoP is de eerste stap in dit waarborgingstraject, waarvan de volgende stap een certificaat is; KIWA besteedt er momenteel veel aandacht aan om dat te realiseren", licht directeur Theo Kroon van HSF toe.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden