EO

Airborne introduceert ontwerp-portal

16 september 2019 om 18:26 uur -

Airborne introduceert ontwerp-portal

Airborne heeft een web-based platform gecreëerd waar iedereen composiet onderdelen kan ontwerpen en directe feedback krijgt over de prestaties en prijs. Hiermee kan de gebruiker het ontwerp optimaliseren en het onderdeel bestellen.

Composietproductie is een additief productieproces waarbij lagen van verschillende materialen met elkaar worden verbonden. De uitdaging is om tot een volledig geautomatiseerde workflow te komen, van ontwerp tot productie, zodat je een onderdeel net zo eenvoudig kunt vervaardigen als een 3D-print. Airborne wil zijn bestaande, in de industrie bewezen en gekwalificeerde productieprocessen, zo eenvoudig toegankelijk maken.


Het gerobotiseerde systeem combineert drie functionaliteiten. De eerste is om het laminaat te maken door geautomatiseerde tape-plaatsing. De tweede stap is om het laminaat in de vereiste vormen te snijden en dit kan worden gebruikt om meerdere delen in één groter laminaat te halen. De derde stap is pick & place die kan worden gebruikt om lokale pleisters op het laminaat te plaatsen of om sublaminaten in nieuwe, grotere structuren te combineren.


De eerste toepassing van de portal is voor thermohardende laminaten vervaardigd in prepreg-materiaal door Airbornes Automated Laminating Cell (ALC)-technologie.


CTO Marcus Kremers: "Dit portal is een belangrijke bouwsteen van hoe we de digitale toekomst van composietproductie zien. Het toont aan hoe intuïtief, gemakkelijk en snel het zal zijn om composietproducten te ontwerpen en te gebruiken. Men hoeft geen specialist meer te zijn; alle knowhow over de composieten en de automatisering is ingebed in de algoritmen en volledig geautomatiseerd. Dit zal de kosten van composieten aanzienlijk verlagen, de ontwikkeltijd drastisch verkorten en de acceptatie versnellen."

 

Bekijk de nieuwe tool

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden