EO

Evenement: ‘Fueling the Future with Renewable Gases’

04 september 2019 om 12:18 uur -

Evenement: ‘Fueling the Future with Renewable Gases’

Hernieuwbare gassen zoals waterstof, biogas en groen gas zijn interessant voor de energietransitie. De gassen hebben een hoge energiedichtheid en distributie is mogelijk via bestaande leidingen. Maar om ervoor te zorgen dat op grote schaal geproduceerd kan worden en om hernieuwbare gassen überhaupt breed te kunnen inzetten, is internationale samenwerking nodig. Daarom vindt op 12 en 13 september het kennis- en netwerkevent ‘Fueling the Future with Renewable Gases’.

Deelnemers krijgen op 12 september, naast het verrijken van hun kennis, de mogelijkheid te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan op het gebied van onder andere vergassing, slimme netten, waterstof, brandstofcellen, elektrolyse, innovatieve mobiliteitsoplossingen, gascompressie en energieopslag.


Op 13 september is het mogelijk een bezoek te brengen aan ECN part of TNO in Petten. Hier zal de eerste Nederlandse waterstof-electrolyzer van 50kW in gebruik worden genomen.


Living Labs Alkmaar en Hoogeveen presenteren projectontwikkelingen op het gebied van hernieuwbare gassen en de innovatievraagstukken die daarbij bestaan. Tijdens de matchmaking sessies gaan bedrijven in gesprek met de projectontwikkelaars van de Living Labs. Daarbij wordt verkend of zij een bijdrage kunnen leveren aan de innovatie uitdagingen die er bestaan binnen de cases van de labs.

 

Living Labs Hoogeveen en Alkmaar

Living Lab Hoogeveen richt zich op de ontwikkeling van een(techno-economische) blauwdruk en bijbehorende technologieën voor de warmtevoorziening van 80 huizen in de nieuwe woonwijk Nijstad-Oost met een 100% waterstofgestookte CV-ketel.


Het pilotproject van Hoogeveen is bedoeld als accelerator voor het gebruik van waterstof als bron voor (retrofit) waterstof CV-ketels. Deze kunnen op termijn de traditionele CV-ketel gaan vervangen in bestaande woonwijken.


Living Lab Alkmaar werkt aan duurzame en innovatieve initiatieven voor hernieuwbaar syngas (een geproduceerd gasmengsel van koolstofmonoxide en waterstofgas).


Daarnaast bouwt Hygro in 2020 de eerste waterstofwindmolen ter wereld. Het bedrijf is op zoek naar geschikte partners die de juiste technologie in huis hebben om bijvoorbeeld waterstof vloeibaar te maken. In deze vorm is de energiedichtheid enorm hoog en mede daardoor is de waterstof zeer eenvoudig te transporteren.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II – Nu met verbeterde spiegelzuilen

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden