EO

NTS concentreert activiteiten in Nijmegen

04 september 2019 om 07:56 uur -

Het NTC. Het pand van NTC wordt linksvoor gebouwd.

NTS clustert de bedrijfslocaties uit Doetinchem, Wijchen en Nijmegen in één grote vestiging en realiseert hiervoor een nieuw pand op Novio Tech Campus in Nijmegen. Afgelopen mei werd het startsein gegeven voor de bouw; in april 2020 moet het gebouw klaar zijn voor gebruik.

"Alleen al uit kostenoverwegingen is het efficiënter om de drie vestigingen bij elkaar te voegen", zegt Hans Scholtz, Managing Director van de divisie Development & Engineering van NTS. "Van het huidige pand in Nijmegen waarin NTS Optel gevestigd is, loopt het huurcontract af. Vandaar de strakke planning. Daarnaast is NTS Optel aan het groeien, waardoor de beschikbare ruimte in het huidige gebouw niet meer toereikend is.


"Bij NTS Optel ontwikkelen en bouwen we producten waarin optische technieken een belangrijke rol spelen. Daarnaast hebben we onze prototyping en engineering site in Wijchen en nog een D&E vestiging in Doetinchem. Door mechatronica, optiek en prototyping samen te voegen verwachten wij door kruisbestuiving meer waarde voor de klant te kunnen creëren."


NTS verwacht op de Novio Tech Campus verbinding en samenwerking te vinden. "Ook lag deze locatie voor de hand vanwege de locaties van de huidige vestigingen," zegt Scholtz. "Daarnaast is het lastig om in de omgeving van Eindhoven voldoende goede mensen te vinden. Op een andere plek een vestiging te ontwikkelen was dus essentieel."


Scholtz ziet mogelijkheden voor samenwerking met lokale partijen. "Naast halfgeleiderbedrijven zitten op Novio Tech Campus ook de nodige healthtech-spelers. We zouden daarin misschien ook een rol kunnen spelen."

 

Overigens meldde het bedrijf een week geleden dat Hein Gijsbers toetreedt tot de Raad van Commissarissen.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
NTS Optel
 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden