EO

WEG en Embraer slaan handen ineen voor ultra-efficiënte elektrische vliegtuigaandrijving

27 augustus 2019 om 14:33 uur -

Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation (links) en Daniel Moczydlower, Executive Vice President van Engineering and Technology bij Embraer.

WEG gaat samenwerken met Embraer om sneller ultra-efficiënte elektrische aandrijfsystemen voor vliegtuigen te ontwikkelen.

Door deze samenwerking willen beide partijen sneller de volgende generatie van aandrijfsystemen in de luchtvaart realiseren. Het doel is het versneld verkrijgen van kennis en ervaring op het gebied van het elektrisch aandrijven van vliegtuigen. Dit zal vervolgens beide bedrijven leiden tot een verhoogde efficiency en verduurzaming. De eerste vlucht van een demonstratiemodel staat al voor 2020 gepland.

 

WEG en Embraer zullen nauw samenwerken om de vereiste elektrische aandrijftechnologie te ontwikkelen. Het elektrificatieproces maakt deel uit van uitgebreide inspanningen met als doel het waarborgen van de milieuafspraken van de luchtvaartsector.

 

Toekomstige luchtvaartplatforms

"Vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek kan zorgen voor schone, hernieuwbare energie als hulpmiddel bij het mogelijk maken van nieuw stedelijk en regionaal transport via de lucht, dat toegankelijker is voor de bevolking", zegt Daniel Moczydlower, Executive Vice President van Engineering and Technology bij Embraer.

 

Samenwerking tussen de twee onderzoekteams ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve technieken die de mogelijkheid scheppen voor toekomstige luchtvaartplatforms. Daarnaast ontwikkelt het wellicht nieuwe marktsegmenten.

 

Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation: "Onze voortdurend evoluerende powertrain technology, die we toepassen in treinen, bussen, vrachtwagens en boten, heeft het pad geëffend voor deze wetenschappelijke en technologische samenwerking."

 

EMB-203 Ipanema vliegtuig

Na het testen van de nieuw ontwikkelde technologieën in een laboratorium, zal er een luchtvaartplatform worden gebruikt voor het integreren en testen van de systemen onder werkelijke bedrijfsomstandigheden. Een klein, éénmotorig vliegtuig, gebaseerd op de EMB-203 Ipanema, zal worden gebruikt als proefmodel voor de eerste evaluatie, vóórdat volgend jaar de vlucht van het demonstratiemodel plaatsvindt.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
WEG Benelux NV
 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden