EO

Vliegtuigonderhoud met HoloLens AR-bril

06 augustus 2019 om 10:30 uur -

Olaf Hoftijzer, KLM: “Augmented Reality stelt ons in staat om in het vliegtuig te trainen terwijl het er niet is.

KLM Engineering & Maintenance en het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) zijn een joint venture gestart voor de ontwikkeling van nieuwe AR-producten voor onderhoud, reparatie en revisie van vliegtuigen (MRO). Nuveon integreert AR in de hele MRO-keten om de dagelijkse prestaties in het onderhoud te verbeteren.

Na een pilot ontwikkelen de partijen nu verschillende onderhoudstrainingen met de HoloLens AR-bril. ‘De voordelen zijn talrijk gebleken: het maakt de training aantrekkelijker, effectiever en efficiënter', zo meldt NLR. ‘Trainees worden actief betrokken bij de instructiesessie, krijgen een beter inzicht in hoe het systeem werkt en zijn beter in staat om het geleerde in de praktijk te brengen.' En een virtueel vliegtuig is overal en altijd beschikbaar.


Naast de ontwikkeling van verdere trainingstoepassingen worden toepassingen bestudeerd die gebruik maken van combinaties van verschillende AR/VR-apparaten, evenals toegang op afstand via Maintenance Control Centres (MCC), visualisatie van complexe 3D-gegevens en meer.


NLR ontwikkelt de toepassingen en didactische concepten voor Augmented Reality, terwijl KLM E&M de inhoudelijke experts levert en de commerciële activiteiten voor de augmented reality technologie voor MRO-vliegtuigonderhoudstoepassingen. NUVEON richt zich tot MRO-gerelateerde bedrijven die hun vliegtuigen en vliegtuigonderdelen efficiënter en effectiever willen maken.


Olaf Hoftijzer, KLM: "Augmented Reality stelt ons in staat om in het vliegtuig te trainen terwijl het er niet is. Dit geeft ons een enorm voordeel, vooral voor vliegtuigen die niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Het is tijd om te beginnen met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen, niet alleen voor training, maar ook om onderhoudspersoneel te ondersteunen in hun dagelijkse werk."

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden