EO

Condition Based Monitoring: efficiënt onderhoud - Learnshop op Event Efficiënt Aandrijven

05 augustus 2019 om 11:02 uur -

Louis van der Kaaden houdt zich bezig met verkoopgerelateerde activiteiten rondom elektrische aandrijvingen en technische ondersteuning bij projecten van Danfoss’ partners.

Op het Event Effiiciènt Aandrijvcen houdt Louis van der Kaaden van Danfoss Drives de lezing ´Condition Based Monitoring: efficiënt onderhoud´. “Gebruik de intelligentie van de frequentieregelaar om de toestand van de motor en de applicatie te monitoren. Hoe simpel kan het zijn?”

Door Danfoss Drives:


Condition Based Monitoring detecteert op basis van metingen en feiten dat iets in de applicatie verandert, dat in de nabije toekomst defecten kan veroorzaken. Het grote voordeel van dit systeem is een constante bewaking van de statorwikkelingen, de trillingen in de applicatie en het belastingprofiel. Dit in tegenstelling tot de periodieke controles die vaak door externe partijen worden uitgevoerd. Bovendien heeft de frequentieregelaar voor deze taken geen ‘cloud'-aansluiting of verbinding met een PLC nodig. De analyse van de data gebeurt in de regelaar - nergens anders.

 

Uptime omhoog - kosten omlaag

Het belangrijkste voordeel is uiteraard de uptime flink stijgt doordat ongewenste stilstand tot een minimum wordt beperkt . Tegelijkertijd worden kosten bespaard omdat onnodig preventief wordt voorkomen en geen derden hoeven te worden ingehuurd voor het uitvoeren van metingen.

 

Reikwijdte

De intelligentie van de regelaar kan ook worden ingezet voor positionerings- en synchronisatietoepassingen. Dit maakt dure, ingewikkelde servoregelingen en kwetsbare sensoren overbodig. Het potentieel van de frequentieregelaar reikt daarmee verder dan u denkt.

 

Bekijk het complete programma van Event Efficiënt Aandrijven

 

In onderstaande video stelt Danfoss Drives zich voor:

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Danfoss
 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden