EO

Nikki Terpstra rijdt Tour de France op wielen van FFWD

02 juli 2019 om 10:50 uur -

Parijs-Roubaix. Foto: Leon van Bon

Nikki Terpstra gaat de Tour de France in op wielen van FFWD Wheels. Deze Nederlandse producent van carbon wielen sponsort zowel Total Direct Energie als Arkea-Samsic, 2 teams die door de selectie zijn gekomen met een wildcard.

Het team Total Direct Energie, met als kopman de Nederlander Nikki Terpstra, wordt inmiddels twee jaar door FFWD Wheels gesponsord. Terpstra won de afgelopen jaren grote wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Dit jaar heeft zijn team gekozen voor wielen met schijfremmen. In vergelijking met de veel toegepaste velgremmen, hebben de renners met deze schijfremmen aanzienlijk meer remvermogen. Niet alleen kan krachtiger worden geremd, ook is de remweg aanzienlijk korter. In het bijzonder bij slechte weersomstandigheden of afdalingen zal dit voordeel duidelijk merkbaar zijn.


Arkea-Samsic benaderde FFWD eind vorig jaar voor een driejarig sponsorcontract. Ook dit team heeft twee befaamde kopmannen, te weten de Duitse sprinter André Greipel en de Franse klimmer Warren Barquil. Greipel heeft in het verleden veel touretappes gewonnen. Speciaal voor de tijdrit hebben beide wielerploegen 2-spaaks voorwielen tot hun beschikking, model Falcon. Dankzij de doorlopende spaak met speciaal profiel hebben deze modellen een betere aerodynamica.


Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en het type etappe (vlak of klim), kunnen de renners van beide teams kiezen uit de F3-, F4- en F6-wielen. F3 is bedoeld voor klimetappes. Dit type, met 30 mm hoge velgen, is lager in gewicht en daardoor makkelijker aan te zetten bergop. F4, het model met de 45 mm hoge velgen, is het ‘allround' wiel, geschikt voor vlakke en bergetappes en de F6 met 60 mm hoge velgen leent zich bij uitstek voor sprints en vlakke etappes, dankzij de stijvere constructie.

 

Bolletjeswiel

Voor de renners uit bovengenoemde teams die erin slagen de gele, groene of bolletjestrui te bemachtigen, heeft FFWD speciale wielen in voorbereiding in dezelfde kleur of met hetzelfde patroon. 

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden