EO

‘Hyperloop en luchttaxi's bepalen in 2030 het straatbeeld’

05 juli 2019 om 10:43 uur -

De Delftse Hyperloop pod uit 2017

Mobiliteit ondergaat het komende decennium een metamorfose. Tenminste, dat verwachten de 1000 Amerikaanse volwassenen die in opdracht van Dassault Systèmes over dit onderwerp zijn ondervraagd. ‘In 2030 wordt 71% van de voertuigen elektrisch aangedreven. 51% van de consumenten denkt bovendien te reizen met een hyperloop. 38% ziet zichzelf tegen die tijd in een luchttaxi zitten.’

70% van de ondervraagden verwacht wegen vol volledig autonome elektrische auto's. Dankzij gebruik van IoT en andere slimme technologie verwacht de consument een mobiliteitservaring die helemaal is afgestemd op individuele wensen en omstandigheden. Ze denken dat dit een grotere verkeersveiligheid oplevert, lagere vervoerskosten en een betere levenskwaliteit.

 

Hyperloop

Opvallend is daarnaast het vertrouwen van de consument in de hyperloop. Volgens de helft van de ondervraagden is deze vervoersmethode in 2030 gemeengoed. In Nederland onderzoekt onder meer het studententeam Delft Hyperloop de mogelijkheden van de hyperloop. Daarnaast onderzoekt Schiphol samen met Hardt Hyperloop uit Delft of de razendsnelle vacuümtrein een alternatief kan zijn voor korte-afstandsvluchten.


Delft Hyperloop ontwikkelde zijn hyperloop-pod met het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes. Overigens net als Lightyear, dat deze week zijn zonneauto introduceerde.


"Concepten zoals de hyperloop en luchttaxi's lijken nu misschien nog futuristisch, maar alles duidt erop dat deze ontwikkelingen de komende jaren realiteit worden", zegt Tim Illingworth, Vice President Northern Europe van Dassault Systèmes. "Met ons 3DExperience-platform helpen we zowel start-ups als gevestigde spelers deze innovatieve concepten snel te realiseren."

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden