EO

Gratis publicatie over de impact van kwantuminternet

05 juni 2019 om 13:41 uur -

Publicatie over de impact van kwantuminternet

De opkomst van kwantumtechnologie zal gevolgen hebben voor de industrie en voor de samenleving als geheel, maar hoe en in welke mate weten we nog niet. Een TU Delft Quantum Vision Team heeft deze impact onderzocht, en focuste daarbij vooral op kwantuminternet, omdat dit waarschijnlijk de eerste kwantumtechnologie is die realiteit wordt.

De resultaten van deze verkenning zijn gepubliceerd in de vorm van een tijdschrift.

 

"We weten pas wat de impact echt is, als een technologie daadwerkelijk in gebruik is, maar het is onze verantwoordelijkheid als wetenschappelijke gemeenschap om de mogelijke gevolgen van zo'n nieuwe en baanbrekende technologie te onderzoeken", zegt professor Pieter Vermaas, die aan het hoofd van het Vison Team stond. "In de jaren negentig, de begindagen van het internet en mobiele telefoons, had ook niemand kunnen voorspellen hoe ons leven vandaag de dag wordt beïnvloed - om niet te zeggen beheerst - door onze smartphones", voegt professor Deborah Nas toe, die eveneens deel uitmaakte van het team.


Het Vision-team bestudeerde nationale en internationale rapporten over kwantumtechnologie, sprak met andere organisaties die betrokken zijn bij het verkennen van maatschappelijke problemen die zich kunnen voordoen bij de introductie van kwantuminternet, en hield workshops over hoe kwantuminternet de samenleving kan beïnvloeden.

 

Het magazine

De resultaten en aanbevelingen van deze verkenning zijn nu gepubliceerd in een tijdschrift dat mikt op een breed publiek. Sommige lezers zullen meer inzicht krijgen in hoe kwantuminternet en andere toepassingen gaan werken. Voor anderen kan het een stimulans zijn om met de TU Delft te gaan samenwerken aan de ontwikkeling van deze veelbelovende nieuwe technologieën, en een motivatie om het onderzoek naar de maatschappelijke impact ervan voort te zetten.
 

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe Safety Field Box van Schmersal

Eenvoudige installatie-oplossing voor complexe machines: veiligheidsveldbus met PROFINET/PROFIsafe-veldbusinterface

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden