EO

Raspberry Pi-oplossingen voor industriële IoT-markten

03 juni 2019 om 13:41 uur -

Raspberry Pi-oplossingen voor industriële IoT-markten

RS Components, het handelsmerk van Electrocomponents plc, een wereldwijde meerkanaals distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft Kunbus geïntroduceerd in zijn leveranciersportfolio. Dit is een ontwikkelaar van intelligente communicatiemodules, waaronder veldbusapparaten en industriële apparaten met Ethernet voor een reeks automatiseringsmarkten. Het portfolio omvat 14 lijnen, waaronder industriële computers, PLC's, apparaten voor data-acquisitie en HMI-apparaten (Human Machine Interface). Een belangrijke reeks is de Revolution Pi-reeks van opensource-pc's en modulaire industriële pc's, gebaseerd op het bekende Raspberry Pi-platform.

Dit modulaire systeem voldoet aan de internationale norm EN61131-2 voor PLC's en biedt een reeks centrale verwerkingseenheden (CPU's), waaronder de RevPi Connect, RevPi Core en RevPi Core 3. Alle producten zijn geïnstalleerd in Din-railbehuizingen en worden geleverd met USB-, Ethernet- en HDMI-aansluitingen. De producten zijn gebaseerd op de Raspberry Pi Compute Module, waardoor ze zeer compatibel zijn met de Raspberry Pi Model 3 of Raspberry Pi B+. Afhankelijk van de toepassingsvereisten kunnen deze basismodules worden uitgebreid met digitale of analoge I/O-modules en met veldbusgateways om ze te verbinden met een industrieel netwerk.

 

Dankzij het openplatformconcept biedt de RevPi Connect-gateway gebruikers vrijheid bij het implementeren van industriële IoT-projecten (IIoT), inclusief volledige rootrechten. Het systeem is geïmplementeerd als een pc met Din-rail of uitsluitend als kleine besturingseenheid en maakt gebruik van een speciaal aangepaste versie van het Raspbian-besturingssysteem met een realtimepatch. Verder ondersteunt het systeem algemene IIoT-protocollen zoals MQTT en OPC UA. Er kunnen afzonderlijke toepassingen worden geprogrammeerd met behulp van een reeks talen waaronder Node-RED en Python, of direct in C.

 

De RevPi Connect kan ook worden geüpgraded met Profinet-, Ethernet IP-, EtherCat-, Modbus TCP- en Modbus RTU-functionaliteit zonder gebruik van uitbreidingsmodules. Het product kan dankzij de Ethernet-interfaces worden geïntegreerd in IT- en automatiseringsnetwerken en kan bijvoorbeeld gegevens van de productieomgeving naar de cloud verzenden.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
RS Components BV
Meer informatie
Minisite
 

Product van de maand

RSS
Nieuwe Safety Field Box van Schmersal

Eenvoudige installatie-oplossing voor complexe machines: veiligheidsveldbus met PROFINET/PROFIsafe-veldbusinterface

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden