EO

Odense Investor Summit wil Europese roboticasector aanjagen

29 mei 2019 om 11:40 uur -

Odense Investor Summit wil Europese roboticasector aanjagen

Odense houdt 26 juni een Investor Summit voor de roboticasector. Voor en na deze dag worden in de omgeving aansluitende events georganiseerd.

Odense is niet toevallig gekozen als locatie voor de Summit; de stad op het eiland Funen is de Deense hotspot voor robotics en automation. Dit heeft te maken met de sterke samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en het grote publiek aldaar. De Deense marktleiders in robotarmen, servicerobots en end-of-arm-tooling, zoals Universal Robots, Mobile Industrial Robots, OnRobot, Blue Ocean Robotics, Cabinplant en Jorgensen Engineering zijn allemaal gevestigd in Odense.


De Odense Investor Summit vindt plaats in robotica-cluster Odense Robotics en verwelkomt 20 Deense en buitenlandse startups en MKB'ers in robotica, drones en gezondheidstechnologie, en 120 geïnteresseerde investeerders.


Odense Robotics zegt een steeds grotere aantrekkingskracht uit te oefenen op internationale bedrijven en investeerders, waaronder Nederlandse. Sinds 2015 is 750 miljoen euro geïnvesteerd in de robotica-bedrijven aldaar, waarvan 98% door particuliere investeerders, zoals het Amerikaanse Teradyne (€ 540 miljoen). De Deense robotica-industrie genereert momenteel een omzet van 2,4 miljard.


Joost Nijhoff, de Nederlandse directeur van het Deense ‘Invest in Odense': "In vergelijking met Azië en de VS zijn de investeringen in robotica-hardware in Europa nog beperkt. Daarom is het goed dat we de Deens-Nederlandse samenwerking steeds verder uitbouwen en op die manier aan een gezond groeitempo blijven werken. We hebben al heel succesvolle voorbeelden: RoboValley uit Delft werkt bijvoorbeeld nauw samen met het cluster in Odense, de Nederlandse leverancier van lasrobots Valk Welding zit met zijn eigen cluster in Denemarken, en steeds meer Nederlands robotica-talent vult de vele vacatures in Odense."

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion - 3 modules in 1

Murrelektronik introduceert een PROFINET/PROFIsafe module welke drie basisfuncties in één module verenigt:

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden