EO

Open source framework voor automotive systeemmodellerering en simulatie SIMarchitect beschikbaar

14 mei 2019 om 11:28 uur -

Open source framework voor automotive systeemmodellerering en simulatie SIMarchitect beschikbaar

Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en TNO hebben een open source softwarepakket ontwikkeld voor automotive systeemmodellerering en simulatie. Volgens de partijen heeft SIMarchitect toegevoegde waarde voor zowel het MKB als grotere bedrijven, onderzoeks- en opleidingsinstituten, omdat het meer gestructureerd en efficiënter modelleren mogelijk maakt.

Dat leidt tot snellere ontwikkeling, demonstratie en inzet van toepassingen en resultaten.


De focus van SIMarchitect is de gestandaardiseerde omgeving in het programma Matlab/Simulink. Vanuit de open source ontwikkelgedachte is delen van verbeteringen van deze generieke SIMarchitect omgeving zeker een doel. De inhoud van ontwikkelde modellen hoeft niet gedeeld te worden, maar de mogelijkheid daarvoor bestaat. Delen is een bewuste keuze en actie en kan gemakkelijk met het typische versiebeheer (zoals GitLab) waarvan voor SIMarchitect gebruik wordt gemaakt. Samenwerking wordt verder vergemakkelijkt door gebruik te maken van dezelfde standaarden/methodes van werken, dit zowel binnen de eigen organisatie als met externe.

 

Voordelen van het framework

Het framework ondersteunt systeemingenieurs bij de ontwikkeling, validatie en het onderhoud van systeemmodellen en regelalgoritmes in de Matlab/Simulink programmeeromgeving. De kracht van SIMarchitect komt door de interne databusstructuur, uniforme modules en grafische gebruikersinterface, die gezamenlijk het hergebruik van modellen en algoritmes stimuleren en makkelijker maken. Visualisatie van simulatieresultaten volgen middels enkele simpele muisklikken. Om gebruikers te helpen, wordt SIMarchitect voorzien van een bibliotheek van (hybride) voertuig-aandrijflijncomponenten en enkele voorbeeldmodellen.

 

Meerdere projecten

SIMarchitect is ontwikkeld in het kader van het Combine-project, waarin HAN Automotive Research samen met 30 voornamelijk Nederlandse MKB partners werkt aan efficiënte en laagdrempelige oplossingen voor systeemmodellering en simulatie. Met de oplevering van deze oplossing in een open source community hopen TNO en HAN te stimuleren dat bedrijven en instituten deze oplossing gebruiken en verder verrijken, daarbij zowel hun eigen prestaties als die van andere te versterken via pre-competitieve samenwerking.

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden