EO

ThyssenKrupp en Tata Steel blazen fusie af

13 mei 2019 om 10:45 uur -

De raad van bestuur van Thyssenkrupp AG zal de raad van commissarissen voorstellen om de geplande splitsing in twee onafhankelijke ondernemingen niet door te voeren.

Thyssenkrupp en Tata Steel verwachten dat de Europese Commissie de geplande gemeenschappelijke onderneming voor de staalsector blokkeert. Na een gesprek vrijdag met de Europese Commissie verwachten Thyssenkrupp en Tata Steel dat de geplande joint venture van hun Europese staalactiviteiten niet doorgaat wegens de aanhoudende bezorgdheid van de Commissie.

Dit melden ThyssenKrupp en Tata Steel in een verklaring op hun websites. De Europese Commissie zal officieel voor 17 juni met een reactie komen op de voorgenomen fusie. De partners wachten daar niet op en hebben op basis van het gesprek met de commissie besloten nu al de fusie af te blazen.

 

De Europese Commissie heeft de voorgestelde verbeteringen door Thyssenkrupp en Tata Steel aan een nieuwe markttoets onderworpen. Deze toets kwam niet tegemoet aan de bezorgdheid van de Commissie, hoewel beide staalconcerns zeggen aanzienlijke verdere concessies te hebben gedaan. Een van de punten was bijvoorbeeld het afstoten van de Belgische verzinklijn Segal, onderdeel van Tata Steel, . De verkoop van deze zogeheten verzinklijn past in het kader van de fusie met ThyssenKrupp. Dit bij Luik gelegen dochterbedrijf bewerkt 500.000 ton staal dat van de Tata Steel staalfabriek uit IJmuiden wordt aangeleverd. Segal bedient met zijn verzinkte producten de automobielsector die voor Tata Steel van cruciaal belang is vanwege de hoge toegevoegde waarde van de producten.

 

De partners gaan er derhalve van uit dat de Europese Commissie de gemeenschappelijke onderneming niet zal goedkeuren. De Europese Commissie zal dit officieel voor 17 juni beoordelen.


Tata Steel, het moederbedrijf van de voormalige Koninklijke Hoogovens in IJmuiden, en industrie- en staalconcern Thyssenkrupp maakten in juni vorig jaar bekend hun staalactiviteiten in Europa samen te voegen. Ze hadden nog goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteit nodig.

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden