EO

Eerste 5G-vakbeurs in de maak

13 mei 2019 om 08:20 uur -

Deutsche Messe, organisator van Hannover Messe, lanceert in het najaar van 2020 een nieuwe 5G-themabeurs.

5G gaat onmiskenbaar zijn stempel drukken op de industriële automatiseringsindustrie. Deutsche Messe, organisator van Hannover Messe, lanceert daarom in het najaar van 2020 een nieuwe 5G-themabeurs: de 5G CMM Expo.

In Hannover wil men het terrein van 100 hectare in omturnen tot het eerste beurscomplex met een volledige 5G-dekking en komt een multifunctionele campus die 365 dagen per jaar beschikbaar zal zijn als testfaciliteit voor real-time 5G. De prelude bestond deze editie al uit de 5G Arena op de beurs, maar in het zogenaamde "Smart Venue"-project tilt de beursorganisator de ambities naar een nieuw niveau. Deutsche Messe wil de nieuwe 5G-standaard zo snel mogelijk in al zijn beurshallen en terreinen uitrollen.

 

"5G is de sleutel voor de digitale transformatie van het bedrijfsleven en de maatschappij, want alleen met 5G kan het consumenteninternet echt het industriële internet worden", aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe, Dr. Jochen Köckler. "De integratie van intelligente machines in slimme productie en de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, verticale logistiek, slimme landbouw en vele andere technologieën vereisen 5G."

 

Connected Mobile Machines

De transformatie van Deutsche Messe naar 5G zal resulteren in een nieuwe beurs en congres: de 5G CMM Expo. Deze wordt jaarlijks gehouden. CMM staat voor Connected Mobile Machines. In oktober van dit jaar wordt de eerste conferentie over 5G en CMM gehouden. De eerste beurs vindt plaats in het najaar van 2020 en moet het volledige gamma van 5G laten zien, inclusief cloud, mobiele platforms, systeemintegratie, applicatiesoftware en IT-beveiligingstechnologie, communicatietechnologie, automatiseringstechnologie voor mobiele machines en embedded systemen. Het evenement is gericht op technische professionals en beleidsmakers uit de industrie, waaronder de automotive en automotive toeleveringsindustrie.

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden